Divers, procesgedreven.. Afdeling ICT
ICT is een verzmelnaam voor een enorme diversiteit aan functies op een bedrijf. Een bonte supportafdeling verzameling van mensen en functies.  

Wat doet ICT?

Systeemontwikkelaar

Men denkt vaak aan ICT als een zwart gat. Bij de ene bedrijf praat je via een helpdesk, met rechte lijnen.

 • Projectenbureau
  Na gelang van de groote van het ICT organisatie zitten er ook Business Analystsen die veelal ICT projecten aansturen als Projectmanagers. Denk hier bijvb aan het migreren van uw Outlook-mailsysteem naar een nieuwere versie, of het begeleiden van een testprocedure.
 • Systeem- en netwerkenbeheer
  ICT is niet alleen software, informatie maar ook de serveromgeving, bekabeling, het fysieke dataopslag en VoIP-telefonie wordt beheert door uw systeembeheerders. Denk bijvb. aan inrichten van nieuwe computers, bewustheid creeren bij voorkomen van virussen. Ook zorgen ze voor het afschermen van het internet data tegen pottenkijkers en hackers van buiten.
 • Business Intelligence
  BI verzamelt data uit verschillende informatiebronnen, voegt een laagje herkenning toe zodat het door management als zinvol gegevens geïnterpreteerd kunnen worden.
 • Servicedesk
  Fungeren als eerste aanspreekpunt mbt algemeen ICT verzoeken.. zoals een printer die het niet doet, aanvragen van accounts. Servicedesk rangeert deze naar desbetreffend supportgroep.
 • 1
 • 2

ICT Functie uitgeligd

 • Applicatie beheerder
Zoals de naam zegt houdt een Applicatie Beheeder zich bezig met rechtenbeheer, schrijven van documentatie, coordineren van nieuwe software releases. Ook houd je jezelf bezig met het onderhouden van software. Meestal ben je een soort tweedelijns helpdesk. Bij de eerstelijn komt de vragen binnen, die ze doorzetten naar jou. Die moet jij dan oplossen. Een voorbeeld kan zijn dat een rapportage niet op een bepaalde datumniet door het systeem was uitgedraaid. Aan jou ligt dan de kans de oorzaak uit te zoeken, en een verklaring te maken. Als FABber werkt je in een ondersteunend functie.  
Read More